banner espa ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗ

Πολιτιστικές Εκδρομές

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πρώτοι που πίστευαν στην «ισορροπία μυαλού και σώματος».”
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καταλαβαίνουμε τη σημασία αυτού του ρητού και σας προτείνουμε να συνδυάσετε την αθλητική σας περιήγηση με πνευματική διεύρυνση επισκεπτόμενοι τα σημαντικότερα κλασικά μνημεία του κόσμου.

Ξενάγηση μισής μέρας στην Αθήνα

Περιήγηση στα κυριότερα μοντέρνα και κλασικά κτίρια της πόλης. Ανάμεσά τους το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, η Βουλή, το Παναθηναϊκό Στάδιο (τόπος των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896), το Προεδρικό Μέγαρο, η Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, ο Ναός του Ολυμπίου Διός. Η περιήγηση ολοκληρώνεται με ξενάγηση στην Ακρόπολη, το αριστούργημα της κλασικής αρχιτεκτονικής.

ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ:

Το μουσείο της Ακρόπολης

Το θαύμα της κλασσικής αρχιτεκτονικής σε μια πλήρη έκθεση των δημιουργημάτων της ένδοξης περιόδου της Αρχαίας Αθήνας
Περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από την Ακρόπολη
Εκτός από τη ζωφόρο του Παρθενώνα, αξιοσημείωτα κομμάτια της συλλογής είναι πολλά αγάλματα και αφιερώματα από τον Αρχαϊκό Ναό της Αθηνάς και οι αυθεντικές Καρυάτιδες που διασώθηκαν από το ναό του Ερεχθείου (αντίγραφα εμφανίζονται στην αρχική τοποθεσία).

Μονοήμερη εκδρομή στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και στις Μυκήνες

Στις Μυκήνες επισκεπτόμαστε τα ερείπια της αρχαίας πόλης, την πύλη των Λεόντων, τον τάφο του βασιλιά Αγαμέμνονα και το παλάτι. Στην Επίδαυρο επισκεπτόμαστε το αρχαίο θέατρο, διάσημο για την αξιοσημείωτη ακουστική του και το μουσείο.

Μονοήμερη περιήγηση στον χώρο και το μουσείο των Δελφών, του κέντρου του αρχαίου κόσμου.

Οι Δελφοί ήταν μια τοποθεσία αφιερωμένη στον αρχαίο Θεό Απόλλωνα. Επισκεπτόμαστε τον ναό, το στάδιο, τον αθηναϊκό θησαυρό και το μουσείο όπου μπορεί κανείς να δει μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς όπως το χάλκινο άγαλμα του Ηνίοχου.

Αρχαία Αγορά Αθηνών

Η Αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Αθήνας, το επίκεντρο της πολιτικής, εμπορικής, διοικητικής και κοινωνικής δραστηριότητας, το θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο και η έδρα της δικαιοσύνης.
Βρισκόταν στους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης.
Είναι πράγματι εντυπωσιακή η σκέψη ότι σε αυτόν τον τόπο περπατούσαν ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης και πολλοί άλλοι σημαντικοί άνθρωποι, που καθόρισαν την ιστορία και τον πολιτισμό όλου του πλανήτη!